четвер, 12 листопада 2009 р.

Постанови Сорок сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Львів-Брюховичі, 20-21 жовтня 2009 року Божого
1. Підтримати та благословити видання на загальноцерковному рівні газети Київської архиєпархії «Собор», орієнтованої здебільшого на молодь.
2. Прийняти в цілому із внесеними пропозиціями документ «Пастирські та літургійні роз’яснення щодо похорону».
3. Взяти за основу текст Правильника протопресвітера УГКЦ. Всім членам Митрополичого Синоду до кінця листопада подати свої зауваження на адресу секретаріату Синоду. Після цього Канонічному відділу Патріаршої курії УГКЦ доопрацювати його текст із внесеними пропозиціями і подати на розгляд наступній сесії Митрополичого Синоду.
4. Прийняти як зразок для всіх єпархій та екзархатів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ список документів, які повинен подавати кожен кандидат до свячень.
5. Для запровадження спільної практики щодо іспиту для надання юрисдикції на сповідь всі єпархи та екзархи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ повинні:
а) обов’язкового його проводити;
б) рекомендувати робити його перед уділенням святої тайни Священства.
6. Доручити кожному правлячому єпископові Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ простудіювати зі своїми священиками у єпархіях питання іспиту для священиків у перші п’ять років священства та розглянути це питання на наступній сесії Митрополичого Синоду.
7. Нагадати правлячим єпископам Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ про необхідність проведення формаційно-братерських зустрічей для священиків упродовж перших 5 - 10 років священства.
8. Запропонувати Синодові Єпископів УГКЦ до затвердження Положення про фонд «Андріїв гріш» із внесеними поправками.
9. Взяти до відома створення та благословити діяльність Товариства економів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства  Української Греко-Католицької Церкви.
10. Доручити отцю д-ру Ігорю Бойку опрацювати передані йому анкети щодо практик розгрішення від гріха аборту та подати на розгляд наступній сесії Митрополичого Синоду проект спільної практики для Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у цьому питанні.
11. Доручити Високопреосвященному Владиці Ігореві (Возьняку) бути єпископом-опікуном для між’єпархіальних церковних комісій у Львові.
12. Провести 28 листопада 2009 року Божого в усіх парафіях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ вшанування жертв Голодомору.
13. Опрацювати до кінця 2009 року звернення до священиків з нагоди завершення Року покликання з наголосом на священичому покликанні.
14. Провести Сорок восьму сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства  Української Греко-Католицької Церкви у січні 2010 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 31 жовтня 2009 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви
+ Любомир

Немає коментарів:

Дописати коментар